Ette ehkä usko, mutta meidän vauva on kutakuinkin suloisin maailmassa. Kasvojaan kaveri ei kertaakaan näyttänyt kunnolla, mutta kun on sukuunsa kerran tullut niin ei sitä kaikkea pidäkään heti paljastaa.. 

Aamu alkoi sokerirasituksella. Ajan olin varannut Kätilöopistolle klo 7:30, jotta aamun ravinnotta ja vedettä oloaika olisi mahdollisimman lyhyt. Otin vuoronumeron just in case ja onneksi otin. Kello läheni kahdeksaa eikä kukaan ollut vielä huutanut nimeäni, mutta numero onneksi vaihtui omalleni. Selvisi, että koneella oli väärä lähete ja ettei aikani ollut mennyt ihan ns. työpöydälle saakka vaikka toki olikin olemassa. No, lähetteen kanssa sekoiltiin hetki ja tämän jälkeen otettiin ns. nollanäyte, eli paastoverinäyte. Kysyessäni otetaanko sormenpäästä enää ollenkaan pikanäytettä sain vastaukseksi, että ei, koska sitä ei tarvita, säästetään, tämä riittää. Selvä.
Janoissani olin jo odotellut eteeni huurteilevan kylmää vadelmasokerilitkua, joten turn-off oli melkoinen kun eteen tuotiin huoneenlämmössä ollut mehupussi. Labran työntekijä pahoitteli kovasti, olivat unohtaneet ennen pyhiä laittaa juomia jääkaappiin. Selvä. Ei haittaa, ääntä kohden kun kello on 8:05. Olihan se kamalaa ihan suoraan sanottuna. Viimeksi sain setin kylmänä eikä maistunut ollenkaan hirveältä. Odotusaulaan siirtyessäni valitsin mukavan nurkkauksen, lueskelin hetken ja tunsin kuinka silmäluomet lupsuvat. Heräsin pienesti kiljahtaen hoitajan taputellessa kevyesti olkapäähän, että otetaankos seuraava näyte. Otettiin. Tämän jälkeen osoitettiin sänky, johon sai laittaa pitkälleen - herätettäisiin sitten seuraavaan näytteenottoon. Viimeinen näyte saatiin otettua 10:05, tämän jälkeen avasin vesipullon, join puoli litraa vettä ja sitten suuntasin kohti kotia. Matkalla yksi banaani, kotona hedelmärahkaa. 

Kotona ehdittiin olemaan noin tunti, jonka jälkeen startattiin auto kohti Lahtea. 3D-ultra oltiin siis varattu Lahdesta saakka suositusten ja rehellisesti myös hinnan vuoksi. Auto parkkiin ja parkkimittariin rahaa, eihän me nyt sakkoja haluta. 
Perhe-Arte löytyy kohtalaisen helposti myös kaupunkia täysin tuntemattomilta ihmisiltä. Vastaanotossa virkailija hymyilee, on asiallinen ja antaa esitietokaavakkeita täytettäväksi. Kaavakkeisiin täytetään perustiedot ja allekirjoitetaan lappunen, jossa todetaan että tutkimukseen tuleva ymmärtää ettei tarkoituksena ole tehdä rakennetutkimusta vaan tutustua uuteen tulokkaaseen. Ymmärretään. 
Sitten alkaa jännittämään. Miltäköhän meidän vauva näyttää? Aikalailla aikataulussa päästään huoneeseen. Alussa kerrotaan mikä on homman nimi, kuinka kaikki toimii ja kysytään vähän onko kyseessä esikoinen, mikä on la, onko tämä ekakerta 3D:ssä ja saako sukupuolen paljastaa. Lisäksi kerrotaan, että toisinaan lapset ovat sellaisissa asennoissa ettei hyviä kuvia saada. Niissä tapauksissa kokeillaan uudestaan - firman piikkiin.

Aika nopeasti ollaan itse asiassa. Näytölle ilmestyy tuttu 2D-kuva, se mustavalkoinen. Kätilö etsii hyvää kuvakulmaa ja sen jälkeen näytölle piirtyy ihan selkeä vauva. Nenä, otsa, kaikki siellä! Viisi sormea, irvistys - ihan oikea vauva!4D%20H26_0017-normal.jpg

Kokoajan otetaan videopätkiä, joista katsotaan sitten kuvat valmiiksi. Kasvokuvaa yritetään saada koko ajan, mutta lapsemme, tuo velmujen velmu, äitiinsä tullut ja isänsä kopio on sitä mieltä, että kaikkea ei sovi paljastaa etukäteen. Kätilöä ei voi yrityksen puutteesta syyttää ja kun molemmilla kyljillä oli makoiltu, luvattu Pippelssonille oma koira ja mopo sekä osallistuminen ajokortin hankintaan tyyppi kääntyi kuin kääntyikin. Wohoo! Eikä riemulla rajaa kun naaman edestä löytyi.. jalka. 4D%20H26_0029-normal.jpg

4D%20H26_0016-normal.jpg
Tätä mieltä oltiin koko hommasta. 

Kyllä me kasvokuva jos toinenkin saatiin, mutta se jääköön kotialbumin uumeniin. Kuvia tuli yhteensä 36 ja videopätkää noin kuusi minuuttia. Kaikinpuolin kokemus oli ihana ja asiakaspalvelu todella hyvää - suosittelen! Kuvat ja videot saimme kotiin muistitikulla, joka kuului verrattain varsin huokeaan 120 euron hintaan. 

Sokerirasituksen tulokset tulivat tänään: 4,8 - 7,4 - 5,8. Ei huolta siis siltäkään saralta ja suklaata ääntä kohden. 

Vielä viidentoista minuutin ajan 26+4, 94pv laskettuun. Alle sata päivää, help!