Olen nyt tehnyt menestyksekkäästi yövuoroja tuntematta niitä mitenkään päin raskaaksi tai haastaviksi. Sunnuntaina viikkoja poksahti kasaan 22+0. Illalla yhden asiakkaan käännön jälkeen alkoi alavatsakipu, jonka yhdistin lähinnä lihasvenähdykseen tai kohdun kasvamiseen. Ei huolta, siis. 22%2B0maha-normal.jpg

Kipu oli pistävää ja sijoittui oikealle puolelle alavatsaa. Tämän lisäksi ajoittain tuli vannemaista koko alavatsan kattavaa särkyä, joka kuitenkin poistui aina välillä. Maanantai-tiistai -välisenä yönä kävin pohtimaan alavatsakivun syitä ja erinäisten vaiheiden jälkeen päädyin soittamaan kahdeksalta aukeavaan äitiysneuvontapalveluun. Puhelun aikana kuvailin kivut ja sain neuvoksi soittaa omalle terveysasemalle, th kirjasi koneelle suosituksensa ja sen että tarvitsen ajan tälle päivälle. Neuvolalääkäriajat olisivat menneet pitkälle ja koettiin, että nyt kannattaa tilanne tarkistaa. 

Klo 12 tapasin lääkärini, mukava nainen. Sydänäänet 146, poika liikkui reippaasti ja homma oli muuten ihan ok. Sisätutkimuksessa kuitenkin paljastui, että kohdunsuu on pehmennyt ja lyhentynyt aikaisemmasta 4cm:stä 2,5 senttiin. Kaveri majaili edelleen raivotarjonnassa. Edessä olisi ollut vielä yksi yö, mutta se jää nyt tekemättä. Ohjeeksi sain kipupäiväkirjan pitämisen, rennosti ottamisen ja lepäilyn. Cevrixistä otettiin samalla bakteeriviljely ja huomenna vien virtsanäytteen labraan ennen neuvolakäyntiä. Seuraava lääkäriaika on joko nyt perjantaina tai sitten maanantaina ensi viikolla. Tarvittaessa jatkot hoidetaan Naistenklinikalla, mutta toivon tietysti ettei sinne asti jouduta. 

Näin tällä kertaa siis. Onko kenelläkään muulla ollut samaa tilannetta ja kaikki sujunut silti hyvin loppuun saakka? Tai ollut samaa tilannetta ja homma sujunut ihan miten tahansa siitä eteenpäin?
Vähän pelottaa vaikka tiedän kyllä ettei tässä vielä ole mitään isoa syytä huoleen kunhan nyt muistaa levätä ja ottaa iisisti. 

22+3 tänään. Enää neljä yötä niin poksutaan jälleen :)