Olen vannoutunut lihansyöjä. Ravintolassa tilaan aina pihvin medium miinuksena, kotona teen paljon liharuokia ja no - syön lihaa kotona, töissä ja kaikkialla. Syön säännöllisesti kalaa sekä muita mereneläviä ja nauta eri muodoissaan on seuranamme joka viikko. En kavahda kanaa enkä possua ja kiljun riemusta, jos jostain löytyy riistaa oli kyseessä sitten jänis, hirvi, peura tai poro. 

Eat-No-Meat-normal.jpg

Nyt otin kuitenkin haasteen vastaan - kokonainen kuukausi ilman lihatuotteita. Maitotuotteet ja kananmunat itselleni sallin, mutta kana, kala, liha, kaikille ehdoton nounou. 
Tietysti olen ennenkin pohtinut lihansyönnin aiheuttamia kustannuksia ja miettinyt eläinten tehotuotantoa ja pohtinut kaikkea kärsimystä ja tuskaa, jota pihvini maailmalle aiheuttaa. Sen jälkeen kävelen kauppaan, mainitsen lihatiskillä sanan luomu ja oloni on jälleen kerran keveämpi. 

Mutta - lokakuu ja lihattomuus on nyt täällä. Kansalaiset, medborgare - kertokaahan parhaat kasvisreseptinne: lupaan kokeilla! Ja mikä tärkeämpää - ota haaste vastaan ja tule mukaan!

Tänään aamiaisen virkaa täällä edusti blenderiin heitetty kasa hedelmiä. Om nom. 

smooth-normal.jpg